Lisää lajittelusta phj.fi

pienennäbioberttaa.fi

Valikko

3 kananmunaa

4 rkl vettä, vichyä tai maitoa

0,5 tl suolaa

ripaus valkopippuria

ripaus paprikajauhetta

Täyte:

n. 2 dl esikäsiteltyjä sieniä

1 sipuli silputtuna

suolaa, pippuria

1-2 rkl rasvaa

 

Riko munat kulhoon ja sekoita haarukalla niiden rakenne rikki. Lisää neste ja mausteet. Puhdista ja viipaloi tuoreet sienet. Sulata voita tai margariinia pannulla ja paista sieniä, kunnes niistä lähtevä neste on haihtunut. Lisää sipulisilppu ja kuullota se pehmeäksi. Mausta. Kaada pannulle täytteen päälle munakasmassa ja anna sen hyytyä rauhallisesti sekoitellen. Tarjoa munakas heti.

Vinkki:

Sekoita munakasmassaan ennen paistamista esim. juustoraastetta, pinaattia, nokkosta tai yrttejä. Täytteeksi sopivat sienten lisäksi yhtä hyvin kypsä liha, perattu savukala tai kasvismuhennos. Ruokaisuutta saat kypsentämällä toisella pannulla peruna-sipulisekoitusta ja lisäämällä sen munakkaan päälle.

Käytämme sivustollamme evästeitä (cookies) käyttäjäkokemuksen parantamiseksi ja käyttötilastojen keräämiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää.

Hyväksyn