Lisää lajittelusta phj.fi

pienennäbioberttaa.fi

Valikko

4 annosta

500 g kypsiä kasviksia (perunaa, porkkanaa, parsakaalia)

200-400 g tähteeksi jäänyttä keitettyä tai paistettua kalaa

(juustoraastetta)

Kuorruruskastike:

4 dl nestettä (maitoa, kasvisten tai kalan keitinlientä)

4 rkl vehnäjauhoja

1 dl kylmää nestettä suurustamiseen

 1-2 dl juustoraastetta

suolaa

pippuria

yrttejä

1 kananmuna

Pinnalle:

juustoraastetta

 

Lado kuoritut ja viipaloidut tai paloitellut kasvikset ja peratut kalan tähteet voideltuun uunivuokaan. Voit lisätä myös juustoraastetta joukkoon. Mittaa neste kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita esim. mittakulhossa suurustamiseen tarkoitettu kylmä neste ja vehnäjauhot tasaiseksi seokseksi ja kaada ohuena nauhana kattilaan hyvin sekoittaen. Kuumenna ja kiehauta 2-3 minuuttia, jotta kastike sakenee. Lisää juustoraaste, anna sen sulaa ja mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä. Kaada kuorrutuskastike kalan ja kasvisten päälle ja ripottele vielä pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa, kunnes paistoksen pinta on kauniin ruskea.

Käytämme sivustollamme evästeitä (cookies) käyttäjäkokemuksen parantamiseksi ja käyttötilastojen keräämiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää.

Hyväksyn