Lisää lajittelusta phj.fi

pienennäbioberttaa.fi

Valikko

n. 20 kpl

700 g voi- tai lehtitaikinaa

1 kananmuna

unikonsiemeniä

Täyte:

3 kananmunaa

1 sipuli

2 rkl rypsiöljyä

200 g lämminsavulohta

2 dl riisiä tai ohrasuurimoita keitettynä

mustapippuria

0,5 dl tuoretta hienonnettua tilliä

 

Valmista ensin täyte. Keitä kanamunat koviksi (8-10 min.), jäähdytä kylmässä vedessä, kuori ja hienonna esim. haarukalla. Kuori ja hienonna myös sipuli. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sipuli. Yhdistä sipulisilppu, perattu ja hienonnettu kala, kypsä riisi tai ohra ja kananmunat. Mausta seos pippurilla ja tillillä. Sekoita tasaiseksi. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Kauli taikina hyvin jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Ota taikinasta pyöreällä muotilla, esim. jogurttikulhon reunalla ympyröitä ja laita ympyröiden keskelle 1-1,5 rkl täytettä. Nosta toinen puoli taikinasta täytteen yli ja sulje reuna haarukalla painaen, jolloin saat puoliympyrän muotoisia pasteijoita. Jos haarukka tarttuu taikinaan, voit kastaa sitä kevyesti jauhoissa. Nosta pasteijat leivinpaperilla vuoratrulle pellille. Voitele pasteijat kananmunalla ja ripottele koristeeksi unikonsiemeniä. Paista pasteijoita uunin keskitasolla 225 asteessa 12-15 minuuttia.

Käytämme sivustollamme evästeitä (cookies) käyttäjäkokemuksen parantamiseksi ja käyttötilastojen keräämiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää.

Hyväksyn