Lisää lajittelusta phj.fi

pienennäbioberttaa.fi

Valikko

5 annosta

400 g tomaatteja

2 punaista paprikaa

2 valkosipulin kynttä

1 (300g) tuorekurkku

300 g kuoretonta vesimelonia

50 g kuivahtanutta vaaleaa maalaisleipää

2 rkl viinietikkaa

3 rkl hyvää oliiviöljyä

2 - 3 dl kasvislientä

muutama tippa tabaskoa

suolaa ja mustapippuria

Pinnalle:

leipäkrutonkeja

hienonnettua kevätsipulia

oliiviöljyä

 

Aloita kalttaamalla tomaatit: leikkaa tomaattien pohjaan ristiviillot, ota esim. haarukalla kiinni kannasta ja kasta kiehuvaan veteen noin 10 sekunniksi. Kuori tomaatit, kuori alkaa irrota ristiviiltojen kohdalta helposti. Kuutioi tomaatit. Leikkaa paprikat neljään osaan. Poista niistä siemenkodat ja valkoiset kalvot. Hiero paprikoiden pintaan kevyesti öljyä. Paahda 250-asteisessa uunissa, kunnes kuoreen tulee reilusti mustia täpliä. Jäähdytä ja raaputa mustunut kuori pois. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuutioi tuorekurkku ja vesimelonin pala. Leikkaa valkoisesta leivästä kuoret pois ja murenna leipä. Mittaa kaikki aineet tehosekoittimen kulhoon. Hurauta keitto tasaiseksi. Lisää tarvittaessa vettä. Maista ja mausta tarpeen mukaan suolalla ja mustapippurilla. Ripottele päälle leipäkrutonkeja ja hienonnettua kevätsipulia. Valuta keiton pinnalle vielä hieman oliiviöljyä. Tarjoile keitto viileänä.

Vinkki:

Voit halutessasi yksinkertaistaa keiton valmistusta ja käyttää tuoreita paprikoita ilman kypsennystä.

Käytämme sivustollamme evästeitä (cookies) käyttäjäkokemuksen parantamiseksi ja käyttötilastojen keräämiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää.

Hyväksyn