6 - 8 annosta
n. 600 g ylikypsiä hedelmiä (esim. omenaa, päärynää, ananasta, banaania)
1,5 dl sokeria
n. 1,5 dl murennettua kuivahtanutta vaaleaa leipää
1 dl vehnäjauhoja tai muita jauhoja
1 dl mysliä tai kaurahiutaleita tms.
1 tl kardemummaa
120 g voita tai margariinia
Voiteluun:
voita tai margariinia
Kuori ja paloittele hedelmät reilunkokoisiksi palasiksi. Sekoita kulhossa hedelmien joukkoon 1 dl sokeria. Sekoita omassa astiassaan loppu sokeri (0,5 dl), leipämurut, vehnäjauhot, mysli sekä kardemumma. Nypi rasva joukkoon niin, että se muuttuu murumaiseksi. Kaada hedelmäpalat kevyesti voideltuun vuokaan ja ripottele päälle muruseos. Paista 180-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki. Tarjoile vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera.
Vinkki:
Tämän paistoksen voi valmistaa myös sulaneista pakastemarjoista.