Lisää lajittelusta phj.fi

pienennäbioberttaa.fi

Valikko

4 annosta

450 g perunaa

2 keskikokoista porkkanaa

250 g palsternakkaa tai lanttua

250 g kesäkurpitsaa

4 kevätsipulia (tai 1 sipuli)

2 rlk vehnäjauhoja

 1 kananmuna

suolaa, mustapippuria tai muita mausteita maun mukaan

Paistamiseen:

öljyä

 

Kuori ja puolita perunat, kuori tarvittaessa ja halkaise porkkanat pituussuuntaan kahtia. Paloittele palsternakka tai lanttu isohkoiksi paloiksi. Keitä raakoja kasviksia 10 minuuttia ja anna jäähtyä. Raasta keitetyt kasvikset ja kesäkurpitsat karkeaksi raasteeksi, lisää joukkoon pilkottu (kevät)sipuli. Sekoita kananmunan rakenne rikki ja lisää muna, jauhot sekä suola ja mahdolliset mausteet joukkoon. Kuumenna paistin- tai lettupannu, lisää hieman öljyä. Annostele pihviseosta pannulle, tasoita paistinlastalla. Paista kullankeltaiseksi molemmilta puolilta, noin 3-4 minuuttia/puoli, paksuudesta riippuen.

Vinkki:

Pihveihin käyvät myös kypsät kasvikset, jolloin niitä ei tarvitse enään esikeittää. Kokeile myös vaikkapa munakoisoa. Valmiit pihvit voi myös voidella tuore-/sulatejuustolla tai raejuustolla.

Käytämme sivustollamme evästeitä (cookies) käyttäjäkokemuksen parantamiseksi ja käyttötilastojen keräämiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää.

Hyväksyn