4 annosta
2 rkl öljyä
2 - 4 dl esikäsiteltyjä, hienonnettuja sieniä tai noin 20g kuivattuja sieniä
4 rkl vehnäjauhoja
1 l kasvis- tai kanalientä
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
(kevytkermaa)
persiljaa
Kuumenna öljy kattilassa ja lisää hienonnetut sienet. Anna sienien hautua hetken aikaa, kunnes neste on haihtunut. Ripottele vehnäjauhot sienten päälle ja lisää kylmä neste vähitellen hyvin sekoittaen. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja anna sen hautua 10-20 minuuttia. Mausta keitto, lisää kerma valmiiseen keittoon ja ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.
Vinkki: Sienikeittoon saat upotettua pakastimeen jääneet tai pussin pohjalla olevat kuivatut sienet. 1litra tuoreita sieniä vastaa n. 50g kuivattuja sieniä.