Lisää lajittelusta phj.fi

pienennäbioberttaa.fi

Valikko

20-25 kpl

5 dl vettä tai maitoa

50 g hiivaa

1 tl suolaa

1-2 rkl siirappia tai sokeria

1-2 dl valmista puuroa

5 dl grahamjauhoja

4-6 dl vehnäjauhoja

0,5 dl rypsiöljyä

 

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja kaada kulhoon. Murenna hiiva joukkoon. Lisää suola ja sokeri tai siirappi ja sekoita. Lisää puuro ja grahamjauhot ja alusta taikinaa käsin. Lisää vehnäjauhoja pikku hiljaa taikinaa vaivaten. Kaada joukkoon öljy alustamisen loppuvaiheessa. Peitä taikinakulho ja kohota taikina vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi. Muotoile kohonneesta taikinasta sämpylöitä jauhotetulla alustalla. Kohota vielä valmiita sämpylöitä hetki pellillä lämpimässä paikassa liinalla peitettynä. Ennen paistamista pirskottele halutessasi sämpylöiden päälle hieman vettä ja ripottele päälle esimerkiksi kaurahiutaleita tai siemeniä. Paista uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia. 

Käytämme sivustollamme evästeitä (cookies) käyttäjäkokemuksen parantamiseksi ja käyttötilastojen keräämiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää.

Hyväksyn