Lisää lajittelusta phj.fi

pienennäbioberttaa.fi

Valikko

4 annosta

2 pientä kesäkurpitsaa

2 pientä paprikaa

2 rkl oliiviöljyä

4 viipaletta kuivahtanutta maalaisleipää

300 g kirsikkatomaatteja tai 3 tomaattia

1 kevätsipuli

1 pkt tuoremozzarellaa

2 dl kalamataoliiveja

2 rkl kapriksia

0,5 ruukkua basilikaa

 

kastike:

4 rkl oliiviöljyä

2 rkl punaviinietikkaa

1 rkl sokeria

0,5 tl suolaa

0,5 tl chilijauhetta

mustapippuria myllystä

 

Leikkaa kesäkurpitsa n. 0,5 cm paksuisiksi ohuiksi kolikoiksi. Poista paprikoista siemenkota ja leikkaa ne isohkoiski kuutioiksi. Paista kesäkurpitsoja sekä paprikoita muutama minuutti pannulla oliiviöljyssä. Paahda leipäviipaleet pannussa, grillissä tai paahtimessa. Leikkaa reunat pois ja kuutioi viipaleet. Puolita kirsikkatomaatit ja viipaloi kevätsipuli. Laita kaikki kasvikset kulhoon. Valuta ja kuutioi mozzarella ja lisää se oliivien, kapristen ja krutonkien kanssa samaan astiaan. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Kaada kastike salaatin päälle ja anna maustua hetki. Viimeistele salaatti revityillä basilikan lehdillä. Tarjoile kalan tai lihan lisänä.

Käytämme sivustollamme evästeitä (cookies) käyttäjäkokemuksen parantamiseksi ja käyttötilastojen keräämiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää.

Hyväksyn